Dying Awkward Angel: Absence Of Light

Het Italiaanse Dying Awkward Angel ontstond in 1998 om er tien jaar later na het uitbrengen van slechts twee demo’s en een single reeds de brui aan te geven. Toch moet het nog ergens zijn blijven kriebelen, want sinds 2010 werd Dying Awkward Angel nieuw leven ingeblazen. Op gebied van productiviteit lijkt die doorstart in ieder geval een ietsjes beter: een eerste full-album was er in 2013 met ‘Waiting For Punishment’. Die werd in 2016 opgevolgd door een drie tracks tellende ep: ‘Madness Rising’. En nu komt het melodic death metal gezelschap eraan met een nieuw full-album waarmee de band een stap voorwaarts zet daar dit wordt uitgebracht door een heus label (Rockshots Records) terwijl hun vorige release in eigen beheer op de markt werden gebracht. Inspiratie haalde het huidige vijftal – naast origineel bandlid gitarist Edoardo Demuro hoor je verder Luca Pellegrino (drums), Lorenzo Asselli (gitaar), David Onida (bass) en Michael Spallieri (vocals) – bij band als In Flames, At The Gates, Carcass en Dark Tranquility. En ja , daar is wel iets van waar, maar terwijl eerder genoemde grootheden dan brutaliteit, agressie, kracht en melodie aan elkaar koppelen, is dit bij dit kwintet toch ver te zoeken. Het klinkt allemaal zeker niet onaardig, maar daar blijft het bij. Sommige ideeën zijn best leuk maar worden niet genoeg diep uitgewerkt, andere ideeën hadden naar mijn smaak gewoon in de kast mogen blijven liggen. Verder stel ik vast dat de samenhang tussen het muzikale gedeelte en het vocale ook niet echt optimaal te noemen is en die laatsten stralen helemaal niet de brutale agressieve kracht uit die je wel waarneemt bij o.a. In Flames of At The Gates. Dying Awkward Angel blijft wat aanmodderen, doet het niet onaardig, maar zal met deze ‘Absence Of Light’ zeker geen nieuwe zieltjes winnen voor hun sound: dit is een leuke band voor een lokaal gebeuren, maar veel meer moet je hier niet achter zoeken. Een gemiste kans.

Luc Ghyselen (56)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Blood Of Your Blood 2. Death Coach 3. Isaiah 53:7 4. Shade 5. Dolls 6. Sancta Sanctorum 7. Absence Of Light 8. Maldita Seas 9. The Dust Devil 10. T.U.S.K. 11. The Killing Floor

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *