Evolucija: Hunt

Ik had al een klein beetje voorkennis nog voor ik de download van het volledige album had en wist dat dit een album was om naar uit te kijken. Je weet natuurlijk al wat je gaat krijgen als je een Pure Steel release voorgeschoteld krijgt. Het Zwitsers-Servische Evolucija brengt met hun derde dus old skool heavy metal. Maar het is vooral de stem van Ilana die er iets poppy en iets fris aan toevoegt. Om en lang verhaal kort te maken: je mag dit blind aanschaffen als je van iets verfrissend houdt met stevige wortels in klassieke heavy metal. En met tien nummer moet het echt niet meer zijn. Ik heb geen favoriete nummers: ik vind ze allemaal even goed. Belangrijk detail als je dieper graaft in de discografie van de band: de vorige albums zijn allemaal in het Servisch gezongen. Dit is dus hun eerste poging om een breder publiek te bereiken.

Frederik Blieck (87)

Pure Steel Publishing PSPCD 017

Tracklist: 1. Hunt 2. A Rose Without No Name 3. Velvet Cage 4. Poet 5. Reflections On A Blade 6. Portrait 7. How I Wish 8. Lonely 9. Remorse 10. Metamorphosis

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *