Ektomorf: Fury

Album nummer dertien reeds voor de beste Hongaarse Sepultura-imitators. Zo wordt de band toch een beetje versleten, al begrijp ik wel waar de kritiek van komt. Niettemin is Ektomorf een band die wars van alle kritiek gewoon verder doet met wat ze graag doet: namelijk ongepolijste thrash brengen zonder franjes. Met opener ‘The Prophet Of Doom’ is het als vanouds direct er weer boenk op. En zo gaat het verder: het klinkt allemaal bekend in de oren, maar het voelt wel OK en geen enkel nummer verveelt echt. Voor velen is voorspelbaar zo goed als “afgedaan”, maar dergelijke mensen zouden dan ook even kritisch moeten zijn tegenover Iron Maiden, AC/DC, Motorhead en vele anderen. Met tien nummers is het net voldoende, want geen seconde gaat het tempo en de furie naar omlaag. Veel zal er niet veranderen voor de band met dit album, maar ik denk dat ze daar geen seconde van wakker gaan liggen en rustig in de komende weken hun Europese tour afwerken. Of beter gezegd Zoltan ‘Zolti’ Farkas gaat er geen seconde van wakker liggen, aangezien hij het enige originele overgebleven lid is. Misschien de gelegenheid voor sommigen onder jullie om eens stoom af te laten binnenkort in de Verlichte Geest (zondag 18 maart aanstaande).

Frederik Blieck (74)

AFM Records

Tracklist: 1. The Prophet Of Doom 2. AK 47 3. Fury 4. Bullet In Your Head 5. Faith And Strength 6. Infernal Warfare 7. Tears Of Christ 8. Blood For Blood 9. If You’re Willing To Die 10. Skin Them Alive

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *