Rûr: Rûr

Rûr is een project van de Noorse artiest C.L dat pas vorig jaar het levenslicht zag. De man zorgt voor epic black metal met atmosferische elementen. Een drie tracks tellende ep werd vorig jaar in eigen beheer op de markt gebracht. Nu komt Rûr er aan met dit vier tracks tellend album. De nummers krijgen gewoon een nummer mee – gemakkelijk om te onthouden als artiest, als fan wordt het wat moeilijker, maar daarover dadelijk meer – en hier krijg je dan ook nummer ‘I’, ‘II’, ‘III’ en ‘IV’ te horen. Of de eerste drie nummers dezelfde zijn als van de ep, weet ik niet (ik heb die ep nog niet eerder gehoord). Wat ik wel weet is dat ook die drie tracks de titel ‘I’, ‘II’ en ‘III’ meekregen. Echt vernieuwend is het allemaal niet, C.L. blijft heel mooi tussen de lijntjes van het (sub)genre kleuren en komt eigen nergens echt verrassend uit de hoek. Daar dat de nummers volgens mijn bescheiden mening onderling inwisselbaar zijn, is het ook moeilijk om te blijven boeien daar elke track immens lang wordt uitgesponnen (‘I’ is met zijn meer dan acht minuten de kortste track, terwijl ‘IV’ de langste track is die meer dan vijftien minuten van je tijd in beslag neemt). Het begint allemaal echt veelbelovend maar terwijl het album vordert verslapt de aandacht zienderogen zodat het een, voor je dienaar althans, moeilijke rit is geworden om het album in een keer écht te beluisteren. Maar ook na een paar luisterbeurten blijf ik bij mijn eerste gedachte: dit is zeker niet slecht, maar kan niet blijven boeien tot het einde.

Luc Ghyselen (70)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. I 2. II 3. III 4. IV

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *