Can Barrd: Nature Stays Silent

Can Bardd is het eénmansproject van Malo Civelli. Deze Zwitser brengt met ‘Nature Stays Silent’ zijn debuutalbum uit en het mag er zeker wezen. Een zeer geslaagde mix van atmospheric black metal, filmmuziek en klassieke muziek waar de man zijn meest pure gevoelens in verwerkt heeft: dit is een werk van zeldzame schoonheid. Je waant je bij momenten echt in de prachtige natuurlandschappen die Zwitserland te bieden heeft. Dit album moet, zoals wel meer in dit genre, in zijn geheel beluisterd worden. Er zo maar een nummer uit pikken doet afbreuk aan de ganse cd, niet dat de nummers niet goed zijn integendeel zelfs, maar het beluisteren van de ganse cd is een avontuurlijke reis door bergen en alpenweiden. De drums en percussie worden uitgevoerd door gastartiest Dylan Watson en deze man doet dit met verve. Het mooie van Can Bardd is het veelvuldig gebruik van klassieke instrumenten. Vooral de fluit is vaak te horen maar ook andere orkestrale instrumenten en composities zijn wondermooi en vloeien zeer mooi in elkaar, perfect afgewisseld met enkele uitbarstingen van black metal. Er zijn zeker nog bands in dit genre maar Can Bardd is er al in geslaagd een unieke sound te ontwikkelen. Dit is niet alleen luistermateriaal voor pure black metal fans, die dit mogelijks te atmosferisch zullen vinden maar gewoonweg een absolute aanrader voor liefhebbers van mooie muziek. Heel klein minpuntje: de zang mocht wat meer doorklinken in de productie. Moest hier aandacht aan besteed worden bij het volgende album wordt Can Bardd absolute topklasse in het genre van de atmospheric black metal. Zeker een band om te volgen.

Bart Verlinde (85)

Northern Silence

Tracklist: 1. Introduction 2. My Ancestors 3. An Evolving Painting 4. Méditation Glaciale 5. Underwater 6. Océan 7. Abîme 8. A Gift For Nature

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *