Slears: Turbulent Waters

Met een zelfde bezetting als hun voorgaande album, brengen de vijf heren van Slears met ‘Turbulent Waters’ een sterk gitaar gericht album met krachtige vocals. Mastering engineer Mika Jussila uit Helsinki werd aangetrokken en verdient een pluim op zijn hoed voor het afleveren van een krachtig muzikaal album, zoals hij al eerder bij Nightwish deed. ‘Anchors’ zit tussen een intro en een volwaardig nummer, maar laat ons kennis maken met de capaciteiten van zanger Peter Kandlinger. Met ‘Freefall’ zitten we direct op volle kracht dankzij een pakkende riff, een catchy refrein met pakkende melodie. Het agressievere gitaarwerk van Tom Käser en Gustl Berauer combineert mooi met de ritmische bass van Andi Eichinger en drum van Daniel Rasquin. Opnieuw Peter die van dit alles een mooi geheel maakt. Het energieke begin van ‘Turbulent Waters’ blijft zijn kracht behouden en we krijgen een stevige rocker met schreeuwerige vocals. De gitaarsolo in ‘Haven’ maakt deze power ballad tot een van mijn favorieten op de schijf. We herleven een stukje Foo Fighters uit de jaren negentig met de stevig doorrollende rocker ‘SOS’. Gelijkaardige trend in “Handful Of Rain”, die rustig begint maar krachtiger en vooral onrustiger wordt door de accenten van de agressieve gitaren. ‘Babylon’ wordt gekenmerkt door een sterke riff die dominerend het nummer in blaast. Als men spreekt van “this means war” kunnen we het een en ander verwachtende zijn. En ja, dat vertaalt zich in een uptempo, erg krachtig en agressief nummer. De oorlog lijkt gestreden als ‘Now We Run’ begint, want dit nummer is in vergelijking zoveel rustiger dat het niet te geloven is dat dit dezelfde band is. De agressiviteit lijkt volledig geblust in ‘Angel Lost’, waar Tom en Gustl ons lekkere riffs voorschotelen in een catchy rocknummer. Wat gelijkaardig is ‘Cloud Collector’, een rocknummer met een meer progressievere toets. ‘Ocean Eyes’ is een ballad als afsluiter. Het nummer wordt steeds krachtiger en gaat met een gitaarsolo naar een climax. Het nummer escaleert naar het einde toe naar een volwaardig rocknummer om de plaat met een adrenalinestootje af te sluiten. Het zou een flauwe grap kunnen zijn om het album als “turbulent” te omschrijven maar die woordspeling zou het toch vrij dicht benaderen. De variatie in nummers is soms groot maar het vuurwerk op gans deze schijf is opmerkelijk. ‘Turbulent Waters’ gaat verder waar ‘Far Away From Getting Somewhere’ eindigt. Een combinatie van twee strakke gitaristen met een krachtige stem leveren mooie melodieën en rustige momenten voor fans van moderne rockmuziek.

Rocking Klingon (80)

CE Promotion EM 0002

Tracklist: 1. Anchors 2. Freefall 3. Turbulent Waters 4. Haven 5. SOS 6. Handful Of Rain 7. Babylon 8. Now We Run 9. Angel Lost 10. Cloud Collector 11. Ocean Eyes

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *