Marco Mendoza: Viva La Rock

Wie als liefhebber van classic hard rock de naam van bassist Marco Mendoza niet kent, leeft duidelijk op een andere planeet. De man heeft immers een cv bijeen gespeeld om “u” tegen te zeggen. Ik noem maar Neal Schon (Journey), Whitesnake, Thin Lizzy en Ted Nugent. Tegenwoordig trekt hij al een aantal jaren de wereld rond met The Dead Daisies, een nog relatief jonge band – opgestart in 2012 – met tal van ervaren artiesten in de rangen (o.a. Deen Castronovo, Doug Aldrich, David Lowy en John Corabi maakten of maken nog steeds deel uit van dit ensemble). Tussen al dit werk door vond Marco ook nog wat tijd om een album onder eigen naam af te leveren. Muzikaal blijft de man echt wel dicht bij wat hij met eerder genoemde bands brengt: classic hard rock die sporadisch een randje funk of blues meekrijgt. Maar hier is hij niet enkel de bassist maar zorgt hij ook voor de vocalen en die passen perfect bij de snedige en aanstekelijke classic hard rock die de man hier neerzet met Soren Andersen (gitaar, backing vocals) en Morten Hellborn (drums). Samen met Soren schreef Marco acht tracks voor deze ‘Viva La Rock’ en die klinken tijdloos, precies zoals het genre dit voorschrijft: een stevige en solide basis van drums en bass, knappe riffs, melodieuze gitaarsolo’s en krachtige cleane vocalen. Alles is voorhanden om ook dit solo-project naar hogere regionen op de metal ladder te laten stijgen. Naast die acht eigen nummers zorgt Marco Mendoza ook nog voor een heel degelijk coverversie van Thin Lizzy’s ‘Chinatown’ (met extra gasten als vocalist Mike Tramp en gitarist Richard Fortus) en een heel gedreven hommage aan Ted Nugent dankzij ‘Hey Baby’. Maar opgelet: zijn eigen tracks doen daar in niets voor onder, zodat je echt wel – zeker als liefhebber van het genre – vanaf de eerste tonen van ‘Viva La Rock’ tot de laatste noten van ‘Let It Flow’ kan genieten. Marco Mendoza komt later dit jaar op tournee met The Dead Daisies indien die nog om een support act verlegen zitten, moeten ze het toch niet te ver gaan zoeken!

Luc Ghyselen (82)

Mighty Music PMZ 252

Tracklist: 1. Viva La Rock 2. Sue Is On The Run 3. Rocketman 4. Sweetest Emotions 5. Chinatown 6. Burned 7. Love 2 U 8. Leah 9. Hey Baby 10. Let It Flow

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *