The Sad Flowers: The Sad Flowers

Het Belgische The Sad Flowers – uit de buurt van Antwerpen – mag je onderbrengen in het vakje “alternative rock”,daar de heren verschillende invloeden gebruiken om hun eigen sound te creëren. Eerder zorgde het duo – Jan Ooms (lead vocals, backing vocals, keyboards, programming, mixing, production & mastering) en Jany Claeskens (alle gitaren, bass, keyboards, programming, backing vocals, production) – voor een drietal singles die je ook alle drie kan terugvinden op dit dertien tracks tellend debuutalbum. Het duo laat geen onuitwisbare indruk na op dit debuut, maar dit betekent niet dat de heren er met hun pet naar hebben gegooid. Integendeel, geregeld zijn er heel knappe stukken en fragmenten te horen (die zitten wel verspreid over het volledige album). Andere stukken bevallen me dan wat minder. Wat met het meeste stoort is het feit dat het stem timbre van Jan me helemaal niet kan bekoren. En dan ben je eigenlijk, in het subgenre dat de heren hier afleveren – kwalitatief hoogstaande alternative rock met toch wel veel aandacht voor teksten en de vocalen – al verloren. Spijtig, want muzikaal hoor ik hier echt wel heel goeie momenten passeren. Wie echter de moeite doet als liefhebber van alternative rock om dit schijfje aan een luisterbeurt te onderwerpen, zal misschien net vallen voor het stem timbre van Jan en die kan schijfje dan ook gaan koesteren. Verwacht je niet aan stevige uithalen, maar wel aan een knap niveau waar je geen uitschieters in ontdekt, maar minderwaardige tracks komen ook niet langs. Hou er wel rekening mee dat het vocale aspect hier echt wel belangrijk is.

Luc Ghyselen (68)

The Sad Flowers Garden TSFG 20171101

Tracklist: 1. The Cry 3. Hate 2. The Calling 4. Thin Air 5. Never Mind 6. Walk The Line 7. Liar 8. Schmetterling 9. Feeling Strange 10. The Legend 11. Full Moon 12. The Autumn Of Life 13. Mortal Soul?

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *