Place Vendome: Close To The Sun

Place Vendome is de naam van een melodic hard rock project dat in 2004 werd opgestart door Serafino Perugino (president van het Italiaanse label Frontiers Records) rond vocalist Michael Kiske (ex-Helloween) en Dennis Ward (bass, producer). Een titelloos debuutalbum werd in 2005 op de markt gebracht en toonde meteen het potentieel van dit project. Toch duurde het vier jaar vooraleer een opvolger werd uitgebracht (‘Streets Of Fire’), maar daar zullen natuurlijk de talrijke nevenprojecten van Michael – solo-albums, Kiske/Sommerville, Unisonic en tal van “guest appearences” voor o.a. Avantasia, Timo Tolkki en Gamma Ray – Dennis (o.a. Unisonic, Pink Cream’69, Khymera) voor veel tussen zitten. Daarna volgde nog ‘Thunder In the Distance’ (2013) en nu dus deze ‘Close To The Sun’. Nog steeds bewijst Michael dat hij over een formidabele stem beschikt die gewoonweg hard rock en heavy metal uitademt. De twaalf nieuwe nummers op dit album werden dit keer aangeleverd door verschillende gereputeerde artiesten zodat Dennis dit aspect niet meer voor zijn rekening hoefde te nemen. Zo krijg je hier nummers te horen van o.a. Magnus Karlsson, Simone Mularoni, Alessandro Del Vechio en Aldo Lonobile. Nog iets dat verandert is in vergelijking met de vorige albums van Place Vendome is het feit dat, naast een vaste band met Dennis Ward (bass, gitaar), Günter Werno (keyboards), Dirk Bruinenberg (drums) en Uwe Reitenauer (gitaar), zowat allegitaarsolo’s door gasten werden ingespeeld. Zo maken o.a. Simone Mularoni, Kai Hansen en Gus G. hun opwachting. Maar Place Vendome blijft al bij al een band waar de uitmuntende vocalen van Michael met recht en reden in de spotlight komen te staan. Dat het genre niet echt verrassingen meer bevat, weten we reeds een tijdje. Maar als men goede nummers aflevert (en dat is hier duidelijk het geval) die dan ook nog eens goed vertolkt worden en als je dan ook nog over een klasse zanger beschikt dan verkrijg je een schitterend schijfje die in geen enkele collectie melodic hard rock mag ontbreken.

Luc Ghyselen (85)

Frontiers Records

Traclist: 1.Close To The Sun 2.Welcome To The Edge 3.Hereafter 4.Strong 5.Across The Times 6.Riding The Ghost 7.Light Before The Dark 8.Falling Star 9.Breathing 10.Yesterday Is Gone 11.Helen 12.Distant Skies

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *