Sarkom: Anti-Cosmic Art

Het Noorse black metal gezelschap van Sarkom komt eraan met zijn vierde full-album. Het viertal riep voor dit album een aantal “speciale gasten” bij zich en zowel gitaristen Peter Huss (Shining) en Ronni Le Tekre (TNT) als vocalist Pehr Skjoldhammer (Alfahanne) gaven daaraan gehoor. Of het nu komt door deze “versterkingen” of gewoonweg omdat Sarkom zelf voldoende nieuwe invalshoeken heeft bedacht, dit album klinkt nog steeds black metal, maar voegt daar andere invloeden aan toe. Neem bijvoorbeeld afsluiter ‘Sodomy And Lust’ (inderdaad een thrash-klassieker van Sodom) waar de heren met de nodige aandacht voor het origineel hier een eigenzinnige black metal versie neerzetten. Of het vrij korte (nog geen drie minuten) durende ‘Ruiners Of Our Family Tree’ waar het gitaarwerk vrij bluesy overkomt (beluister maar de intro van deze track en de afsluitende gitaarsolo). Ook het nummer waarop we gastvocalist Pehr Skjoldhammer in terug horen, ‘Come Dear Dancer’, krijgt zo een volledig eigen insteek mee. De overige tracks blijven dichter bij de black metal roots, maar hiermee bewijst Sarkom toch dat ze zich niet blindstaren op pure black metal, maar ook eens durven buiten de lijntjes te kleuren. Ik heb slechts een punt van kritiek op dit album: het is in een mum van tijd voorbij. Maar gelukkig bestaat er dan nog een “repeat”-knop.

Luc Ghyselen (88)

Dark Essence Records KAR 120

Tracklist: 1. Previous Associates, Now As Targets For The Gun 2. Mind-Abscess 3. Ruiners Of Our Family Tree 4. Seen Through The Eyes Of A Paedophile Priest 5. Come, Dear Cancer 6. Black Metal Necrophilia 7. Sodomy And Lust

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *