RHB: Sonic Revolver

Ruben Hoeke Band (RHB) brengt een zware en stevige mix van bluesrock, hard rock en boogie. Gitarist en bandleider Ruben Hoeke voegt daar zelf ook nog rhythm & blues en zelfs soul aan toe, maar dat vind ik hier niet echt terug op deze ‘Sonic Revolver’. Het huidige viertal – naast Ruben hoor je hier verder Eric Hoeke (drums), Paul Brandsen (Bass) en Lucas Pruim (vocals) – zorgt voor dertien tracks waar de energie en de speelvreugde van af druipen. Openen doen ze meteen goed met het stevige rockende ‘That’s The Boogie’. Een track waarmee in feite de toon voor het album wordt gezet: stevig, hard rockende bluesy tracks. Dat het tempo soms wat naar beneden gaat, is natuurlijk goed voor de variatie, maar over het algemeen is dit toch de standaard: hard en stevig rockend. Iets wat steeds uitermate gesmaakt wordt op de talrijke bluesfestivals in zowel België als Nederland. Op een stevige fundament van bass en drums klinken de vocalen krachtig en heel soms wat soulvol. Maar het is vooral het gitaarspel van Ruben die met de meeste aandacht gaat lopen: de riffs zijn stevig en krachtig terwijl de solo’s melodieus, krachtig en soms bluesy te noemen zijn. In een nummer, ‘Fresh From The Mother’, komt op het eind van de track een korte saxsolo langs die voor wat variatie zorgt (iets wat naar mijn gevoel wel vaker mocht gebeuren). Ook ‘Selling To Sell’ klinkt wat anders dankzij de invloeden uit rap en hiphop die hier smaakvol gebruikt worden. Voor de rest blijft RHB trouw aan zijn roots: hard rock, boogie en bluesrock.

Luc Ghyselen (65)

Butler Records BUR 2016017

Tracklist: 1. That’s The Boogie 2. Pet The Fat Cat (Milk Her Sugar) 3. A Naked Phrase 4. Cyanide Fire 5. Liar, Liar (Panties On Fire) 6. Hour E-Cow 7. Proof Of Monsters 8. Fresh From The Mother 9. Selling To Sell 10. C-C-C-C-C-C-Come On! 11. Bell Tower 12. Live Today 13. Time

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *