MacCallister: Shivers (ep)

Het Duitse melodic hardcore gezelschap MacCallister komt met deze vijf tracks tellende ep op de proppen. Vanaf opener ‘Deaf’ zetten de heren de toon met hun agressieve en brutale muziek waar amper ruimte blijkt te zijn voor veel melodie. Er worden immers zeer rauwe vocalen gestort over spijkerharde hardcore. ‘Burden’ gaat gewoonweg op dit elan verder, enkel het reeds stevige tempo wordt hier net nog iets hoger gelegd. Gastvocalist Christoph Wieczorek (Annisokay) zorgt voor uw verluchting met een aantal lijntjes cleane vocals. ‘Champion’ opent eerder aarzelend maar dat is maar schijn want al vlug klinkt die drukke pletwals weer in de oren en dat opnieuw overgoten met die uiterst rauwe en agressieve vocalen. ‘Reason’ bevat een paar minimale wisselingen in tempo om uiteindelijk gewoon verder te borduren op hetzelfde. Meer variatie is er te horen in het afsluitende ‘Reducer’ maar door het feit dat dit me vocaal immens ergert, zal ik deze ‘Shivers’ van dit Duitse vijftal waarschijnlijk nooit meer beluisteren.

Luc Ghyselen (55)

Tracklist: 1. Deaf 2. Burden 3. Champion 4. Reason 5. Reducer

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *