Guitar Force: Different Universe

‘Different Universe’ is het derde album van het mij tot nu toe onbekende Poolse gezelschap dat koos voor de naam Guitar Force. Het zestal – Marcelina Bieniarz (vocal, bass), Antonina Rysz (vocal, rhythm guitar), Dorota Kulig (vocal, violin), Marcin Habaj (solo guitar), Jakub Calka (solo guitar) en Ignacy Rudnicki (drums) – brengt melodieuze (hard) rock waarin het gitaarwerk de meeste aandacht opeist, al hoor je ook duidelijk dat de viool heel wat plaats inneemt in de totaalsound van het zestal. Dit zorgt ervoor dat het muzikaal allemaal best wel goed zit bij deze band, mar het mankement is het vocale gedeelte. Geen enkel van het trio – Marcelina, Antonina en Dorota – beschikt immers over echt beklijvende vocale kwaliteiten. Ik wil hier zeker niet gaan beweren dat de dames slecht of zwak overkomen, maar het is wel duidelijk dat het instrumentaal werk (de gitaarsolo’s zijn best wel goed en vooral heel melodieus en in veel tracks zijn de vioolklanken echt wel een pluspunt) duidelijk een heel stuk hoger aangeschreven staat bij je dienaar dan de vocale capaciteiten. De composities van de nummers zijn ook al niet echt overweldigend zodat die een halfuurtje na het beluisteren van het album al weer uit het geheugen zijn gewist. Dat de band in het thuisland mooie prijzen binnen haalt, betekent nog niet dat ze ook internationaal zullen waar maken, al zou ik wel graag eens de band aan het werk horen tijdens een live show. Tot dan geef ik Guitar Force het voordeel van de twijfel. En daar helpt een mooie cover niets aan.

Luc Ghyselen (65)

Inverse Records

Tracklist: 1. To The End Of The World With Ronin 2. Tribute 3. Punishment 4. Nurt 5. At The Crossroads 6. Magical Power 7. Without Names 8. Forever 9. Another World 10. White Lady

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *