Fake Idols: Witness

Het Italiaanse vijftal van Fake Idols ontstond in 2012 en zorgde veel heel wat ophef met hun titelloos debuutalbum uit 2014 waarmee ze hun energieke melodic metal aan het grote publiek voorstelden. Nu is het vijftal klaar met hun tweede werkstuk. Muzikaal is er weinig of niets veranderd en daar zullen de fans blij om zijn daar je hier nog steeds een gedreven band aan het werk hoort. Net als op het debuutalbum komen er gasten opduiken die er misschien zullen voor zorgen dat de naambekendheid van de band wat wordt verbeterd. Op het debuut hoorde je Mia Coldheart (Crucified Barbara) langskomen, terwijl je nu Phil Campbell hoort tijdens het gedreven ‘Mad Fall’ dat zeker tijdens het begin van de track wat naar Motörhead neigt, maar al vlug toch een volledig eigen geluid laat optekenen. Tijdens ‘The City’s Burning’ hoor je ook vocalist Damna (Elvenking) als gast. Dat levert een mooi en krachtig duet op. Niet dat die twee gasten nu zoveel tot het totaal geluid van Fake Idols hebben bijgedragen, want ook de overige tracks staan als een huis. Het kwintet – Ivan Odorico (gitaar), Claudio Coassin (vocals), Enrico Fabris (drums), Cristian Tavano (gitaar) en Ivo Boscariol (bass) – zorgt hier immers voor gedreven en energiek klinkende tracks die best gehoord mogen worden door een groot publiek. Ook de aanstekelijk gebrachte stevige cover van Chemical Brothers’ ‘Go’ maakt dit duidelijk. Slechts een track valt voor mij duidelijk door de mand: het uiterst kalme en rustige instrumentale ‘Silence’ dat zowat halverwege langs komt. Voor de rest niets dan lof voor dit tweede album van Fake Idols die met hun krachtige en energiek klinkende tracks ook eens op een of ander podium hier in de buurt mogen gehoord en gezien worden.

Luc Ghyselen (80)

Scarlet Records SC306-0

Tracklist: 1. Out Of Gear 2. Mad Fall 3. So Now 4. Sail 5. The City’s Burning 6. Silence 7. I’m Fake 8. Go 9. Could You Bid Me Farewell 10. Prayers On Fire 11. Witness

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *