Brick: Faceless Strangers

‘Faceless Strangers’ is het debuut van het Zweedse Brick, dat je dus zeker niet mag en kan verwarren met het Amerikaanse Brick. Terwijl het Amerikaanse gezelschap een mix van funk en jazz brengt, zorgt dit Zweedse gezelschap voor een duidelijk steviger geluid waar elementen uit hardcore en heavy metal worden samengesmolten tot een geheel dat eigenlijk ook wel melodieus en aanstekelijk klinkt. Ik ga hier uiteraard niet gaan beweren dat het zestal et warme water heeft uitgevonden, helemaal niet zelfs, maar dit klinkt best wel aardig in de oren. Krachtige riffs, zware drumpatronen, stevige basslijnen en vooral een uiterst krachtige stem die voldoende brutaal en agressief klinkt om het geheel nog maar kracht te geven. Dit alles wordt met een ferme drive en een groot enthousiasme gebracht die ervoor zorgt dat het ook aanstekelijk klinkt en nergens gaat vervelen. Tien tracks lang beuken de heren op je in, zonder ook het melodieuze aspect uit het oog te verliezen. “You Haven’t Seen The Best Of Me Yet”, wordt er gezongen in het refrein van het eerste nummer, dus dat belooft voor de toekomst.

Luc Ghyselen (75)

Scarlet Records SC 302-2

Tracklist: 1. The Beast 2. Bagging Rainbows 3. Bloody Mistress 4. Faceless Strangers 5. Last Day 6. Not Five Times Or More 7. From My Hell And Back 8. Love Song 9. World Of Lies 10. Megan

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *