Mortillery: Shapeshifter

Met ‘Shapeshifter’ is het Canadese thrash metal vijftal toe aan zijn derde full-album. De band ging in 2008 van start, maar nog voor de allereerste titelloze ep op de markt werd gebracht waren er wijzigingen in de line-up. Daarna volgden twee full-albums – Murder Death Kill’ (2012) en ‘Origin Of Extinction’ – die door pers en publiek goed werden ontvangen. En nu klopt het vijftal terug op deur met dit negen tracks tellend nieuw album. Net als bij genre en labelgenoten Nervosa zorgt Mortillery voor furieuze op speed geënte thrash metal en net zoals bij Nervosa is het een dame die de vocalen uitstoot. En, eerlijk is eerlijk, Cara McCutchen beheerst het volledige scala thrash metal vocalen die gaan van furieuze en agressief klinkende vocalen tot hoge uithalen. En dat ook de vier overige leden van de huidige line-up – Alex Gutierrez (gitaar), Miranda Wolfe (bass), Kevin Gaudet (drums) en Kent Quinlan (gitaar) – hun instrument tot in de puntjes beheersen, verkrijg je hier pretentieloze, brutale en agressief klinkende thrash metal. Die wordt vol overgave over je heen gesmeten met een energie van jonge honden die pas komen kijken. Dat het vijftal niets aan het genre toevoegt zal de fans worst wezen, want dit is thrash die klinkt zoals thrash hoort te klinken zonder franjes. Negen nummers lang beukt het vijftal op je in, terwijl de enige momenten van rust en/of kalmte (als je daar al van kan spreken) te vinden zijn tijdens de melodieuze gitaarsolo’s. Met deze ‘Shapeshifter’ zet Mortillery een stap vooruit, zonder dat ze iets echt nieuws aan het genre toevoegen, en het is meteen een album geworden dat een mooi plaatsje verdient in een collectie thrash metal.

Luc Ghyselen (78)

Napalm Records NPR 656

Tracklist: 1. Radiation Sickness 2. Age Of Stone 3. Bullet 4. Mantis 5. Black Friday 6. Wendigo 7. At The Gate 8. Torture 9. Shapeshifter

3 Comments

 1. Reply

  Amazing issues here. I’m very glad to peer your article. Thank you so much and I’m having
  a look forward to touch you. Will you please drop me a
  mail?

 2. Reply

  Hello there, I found your website by means of Google whilst looking for a
  comparable subject, your web site came up, it appears
  to be like good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, simply changed into aware of your weblog via
  Google, and found that it is really informative. I’m
  gonna watch out for brussels. I will appreciate for those who continue this in future.

  Numerous other people shall be benefited out of your writing.

  Cheers!

 3. IT

  Reply

  I just like the helpful information you supply in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and test once more here frequently.

  I’m fairly certain I will be told many new stuff proper
  here! Best of luck for the following!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *