Dyscordia: Words In Ruin

Met ‘Words In Ruin’ brengt Dyscordia, de progmetal band uit de omgeving van Kortrijk, zijn tweede werk uit. Hun schare trouwe fans, die maar blijft groeien, kijkt hier al enige tijd reikhalzend naar uit en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Welnu, de fans zullen niet ontgoocheld zijn: ‘Words In Ruin’ is een prima cd, waarmee de band weeral een stap vooruit zet in hun carrière. Dat de band ambitieus is en zin heeft voor perfectie en professionalisme blijkt uit het feit dat ‘Words In Ruin’ geproduced werd in Zweden door niemand minder dan de gerenommeerde Jens Bogren, die al samenwerkte met illustere bands als Opeth, Katatonia, Symphony X, Paradise Lost e.a. Als dat geen visitekaartje is wat kan tellen. En de hand van deze meester is zeker te horen: prima sound, perfecte mix, topkwaliteit: zowel de zang als de instrumenten komen goed tot hun recht en zijn prima in balans. Met deze cd is Dyscordia echt een volwassen, zeer degelijke band geworden in het genre van de progmetal. Hopelijk en mogelijks zorgt dit voor de definitieve doorbraak in binnen – en buitenland. Zoals elke goede progmetal plaat dient deze wel meerdere malen beluisterd te worden om helemaal tot zijn recht te komen, maar dit is meestal wel het kenmerk van echt goede albums. Dyscordia is zoals steeds een perfecte mix van stevige riffs up tempo, genre Symphony X, en dan weer pure, melodieuze prog elementen, zoals perfect te horen is op ‘Sacred Soils Of Souls’, ‘The Masquerade’, ‘Chtonic Star’ en ‘Words Of Fortune’, voor mij het beste nummer van dit album . En dan de afwisseling van cleane zang van een prima zanger, afgewisseld met stevige grunts van een co – zanger, zijn geweldig goed en doen mij vaak aan Opeth denken, niet toevallig één van mijn lievelingsbands. Deze prima cd in combinatie met de geweldig goede live reputatie van deze West-Vlaamse jongens doet mij al uitkijken naar hun concert in de Kreun op acht april. Allen daarheen zou ik zeggen. Voor wie Dyscordia nog niet kent: fans van Opeth, Dream Theater, Symphony X e.a. progmetal bands mogen, neen , MOETEN ‘Words In Ruins’ zeker aanschaffen! Zonder pardon!!

Bart Verlinde (90)

Road Mark Productions / Suburban

Tracklist: 1. Templum Creationes 2. Harlequin’s Grief 3. Bail Me Out 4. Reveries 5. A Perfect Day 6. Never Will 7. Sacred Soil Of Souls 8. The Masquerade 9. Chthonic Star 10. Words of Fortune 11. My Land

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *